zuma spelen bij stargames

Zuma spel

Zuma spel spelen
Zuma is een populair spel dat je op veel verschillende websites kunt spelen. Het spel bestaat uit verschillende puzzels en kan zeer verslavend zijn. Zuma spelen is niet moeilijk en je hoeft er niet diep bij na te denken. Als je wat tijd overhebt is het dan ook een ideaal spel om te spelen.

Bij het spelen van Zuma is het belangrijk dat je kleuren van elkaar kunt onderscheiden, snelheid hebt en goed kunt richten. Zuma spelen is minder geschikt voor mensen die verschillende kleuren slecht van elkaar kunnen onderscheiden.

Het doel van Zuma
Bij Zuma draait alles om een kikker, in het midden van het scherm, die knikkers schiet in verschillende kleuren. Over het speelbord beweegt langzaam een slang van gekleurde knikkers naar de uitgang en door daar knikkers naartoe te schieten maak je combinaties. Als er een combinatie van drie knikkers van dezelfde kleur ontstaat, verdwijnt deze en zo kun je de hele slang wegspelen.

Een combinatie van meer dan drie levert extra punten op. Ook zijn sommige ballen voorzien van power ups die het winnen van de level gemakkelijker maken. Je begint Zuma met twee levens en het is mogelijk om extra levens te halen.

De levels van Zuma zijn ingedeeld in verschillende werelden. Zo gaat het spel van level 1-1 naar 1-4, dan van 2-1 naar 2-4, enzovoort. Je kunt een level uitspelen door ervoor te zorgen dat geen van de knikkers de uitgang bereikt. Gebeurt dit toch, dan raak je een leven kwijt en begint de level overnieuw. Als al je levens op zijn is het spel over.

Moeilijkheidsgraad
Zuma begint vrij gemakkelijk, maar elke level wordt moeilijker. In elke wereld zijn er meer verschillende kleuren, waardoor je minder snel goede combinaties kunt maken. Zuma spelen blijft dus een uitdaging, ondanks het feit dat elke level hetzelfde principe blijft houden. De variatie zit hem in het feit dat in iedere level de knikkers een ander patroon volgen en soms zelfs twee slangen van knikkers tegelijk vernietigd moeten worden. Het spel wordt dus steeds uitdagender, ondanks dat elke level op dezelfde manier opgelost moet worden.

Variaties van Zuma spelen
Voor mensen die echt verslaafd raken aan Zuma spelen, zijn er ook andere variaties op het spel te vinden. Hoewel elk Zuma spel hetzelfde principe herbergt, zit het verschil in het ontwerp. Niet elk Zuma spel heeft een knikker-schietende kikker. Het kan variƫren van een olifant naar een beer of van een zon naar, heel simpel, gewoon een kanon.